YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, İsrail’in gücün dilinden başka bir dilden anlamadığını belirterek Arap barış planının artık öldüğünü belirtti.

 

Katar’ın Doha kentinde düzenlenen toplantıda konuşan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, “İsrail’in Gazze’ye başlattığı savaş, Filistinlileri diğer ülkelere göçe ve oralara yerleştirmenin ön adımıdır” dedi.

 

İsrail’in katliam ve soykırım üzerine bina edilmiş bir rejim olduğunu belirten Esed, “İsrail yalnızca kanın diliyle konuşuyor; dolayısıyla bu rejim gücün ve kanın dilinden başka bir dilden anlamıyor” diye konuştu.

 

İsrail rejiminin nazizimin yaşadığımız çağdaki bir versiyonu olduğunu belirten Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Arap barış planının da artık öldüğünü belirterek “Biz ne zaman taviz versek, İsrail dik başlılığını arttırıyor” dedi.

 

Suudi Arabistan tarafından söz konusu edilen ve 2002 yılında Beyrut’ta toplanan Arap zirvesinde kabul edilen Arap Barış Planı, İsrail’in 1967 sınırlarında bir Filistin devletini tanıması karşılığında tüm Arap ülkelerinin İsrail’le ilişkilerini normalleştirmesini öngörüyor.