YDH- Filistinli direniş grupları, 22 gün süren Gazze savaşında 256 İsraillinin öldüğünü, 1327 İsraillinin de yaralandığını açıkladı.

 

El Alem televizyonunun haberine göre Gazze savaşı ile ilgili rakamsal verilere dayalı bir açıklama yapan Filistinli direniş grupları, 22 günlük savaş sırasında 256 İsraillinin öldürüldüğünü, 1327 İsraillinin de yaralandığını açıkladı.

 

Filistinli direniş grupları tarafından ayrı ayrı yapılan açıklamada öldürülen 203 İsraillinin asker, 53’ünün ise yerleşimci olduğu belirtilirken, İsrail kayıplarıyla ilgili resmi bir açıklamaya yer vermedi.

 

Hamas, İslami Cihat, el-Fetih, Filistin Halk Direniş Komiteleri, Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi/Genel Komutanlık gibi direniş gruplarının askeri kanatlarının İsrail ordusuna karşı 191 yüksek düzeyli operasyon yaptıklarının belirtildiği açıklamada, düzenlenen 40 operasyonda 256 İsraillinin öldürüldüğü, 328 İsrail askerinin de yaralandığı; düzenlenen diğer 150 operasyonda ise İsraillilere kayıp verdirildiği, ancak uygulanan sansür sebebiyle ölü veya yaralı sayısı konusunda net bir rakam verilemediği açıklandı.