YDH- İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Filistinli direnişçilerin Gazze’de kazandığı zaferin Hizbullah’ın Lübnan’da kazandığı zaferden daha büyük olduğunu belirtti.

 

Pazartesi gecesi İran televizyonunun 2. Kanalında Gazze savaşının değerlendirildiği bir programa katılan İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, İsrail’in, Gazze’deki yasal Hamas hükümetini devirmek ve direnişin füze kapasitesini yok etmek amacıyla saldırı başlattığının İsrailli yetkililer tarafından da dile getirildiğine işaret etti ve bu hedefleri gerçekleştiremeyen İsrail’in Gazze’de Lübnan yenilgisinden daha ağır bir yenilgi aldığını söyledi.

 

“Onlar kendilerince bu hedeflerini bir hafta içinde gerçekleştirebileceklerini sanıyorlardı; fakat şimdi hesaplarının tutmadığını, Hamas’ın gücünü iyi hesap edemediklerini kendileri de itiraf ediyorlar” diyen Mutteki, İsrail’in yalnızca kadınları ve çocukları öldürdüğünü belirterek “onlar bu cinayetleri zafer olarak nitelendirebilirler; ama hiç kimse bunu zafer olarak görmüyor” dedi.

 

Yeni bir Ortadoğu’nun doğuşunu Hamas’ın zaferinin müjdelediğini belirten Mutteki, Hamas’ın bu zaferiyle yeni Ortadoğu’nun ABD tarafından değil; hakkın ve hakkaniyetin takipçilerinin ve direnişin kuracağı bir Ortadoğu olduğunu söyledi ve bu yeni Ortadoğu’da ancak halka dayalı liderlere yer olacağını ifade etti.