YDH- Gazze’deki seçilmiş Filistin hükümetinin İçişleri Bakanlığı, savaş sırasında İsrail’e istihbarat sağlayan onlarca casusun yakalandığını açıkladı.

 

El-Cezire televizyonunun haberine göre Gazze’deki seçilmiş Filistin hükümetinin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Eyhab el-Gassin, güvenlik servislerine İsrail için istihbarat sağlayarak 5. Kol faaliyeti yapan şebekenin yok edilmesi için güvenlik servislerine talimat verdiklerini belirterek İsrail hesabına casusluk yapan onlarca kişinin yakalandığını açıkladı.

 

Hamas’a bağlı Filistin Enformasyon Merkezi de Filistin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün “Gazze’deki güvenlik servisi savaş boyunca sürekli olarak görevdeydi, İçişleri Bakanı Said Sıyam şehit olmadan önce güvenlik servislerini son derece iyi bir şekilde organize etmişti. Güvenlik servisleri de görevlerini çok iyi yerine getirdiler” dediğini aktardı.

 

Filistin güvenlik servislerinin karargahların ve güvenlik servislerine ait tesislerin bombalanmasından sonra patlamamış bombaları ve mühimmatları toplamaya başladığını belirten Filistinli yetkili, arama kurtarma ekiplerinin de her alanda faaliyet gösterdiğini söyledi ve bu ekiplerden birçoğunun görev başında hayatını kaybettiğini ifade etti.