YDH- Mısır güvenlik güçlerinin Gazze’deki tünelleri bulmak için Amerika’da eğitim almaya başladığı bildirildi.

 

El- Arabiya televizyonunun haberine göre Mısırlı bir grup güvenlik görevlisi, Gazze’ye silah geçişini önlemek amacıyla ABD’nin Teksas eyaletinde elektronik araçlar kullanarak tünel bulmak için eğitim almaya başladı.

 

Worldnet daily adlı internet sitesi de Mısırlı kaynaklara dayanarak verdiği haberinde Mısır’dan ABD’nin Teksas eyaletine gelen bir özel timin Filistinli direniş gruplarının Mısır’dan Gazze’ye silah sokmak için kullandığı tünelleri bulmak için eğitim almaya başladığını yazdı.

 

Amerikalı mühendislerden oluşan bir ekibin de Gazze’den Mısır’a giden tünellerin bulunması için Mısır’a gittiğini belirten kaynaklar, Amerikalı görevlilerin beraberlerinde getirdikleri gelişmiş elektronik araçlarla Sina bölgesinde kazılmış tünelleri bulmak için çalışma başlattıklarını ifade etti.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, ateşkes kararından önce ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile imzaladığı anlaşmanın, ABD’nin bölgedeki müttefikleri ile Gazze’ye silah girişini önlemek için güvenlik ve istihbarat alanında daha etkin bir işbirliği yürütmesini öngördüğü açıklanmıştı.