YDH- Uluslar arası çevrelerle bazı bölge ülkelerinin İsrail’in tek taraflı ateşkesini daimi bir ateşkese dönüştürme yönündeki çabaları sürerken Hamas, İsrail’le asla daimi bir ateşkes yapmayacağını açıkladı.

 

Kudüs Press’e bir demeç veren Hamas Sözcülerinden Muşir el-Mısri, İsrail’in daimi ateşkes yönündeki talebinin direniş hakkına aykırı olduğunu belirterek “Filistin İsrail’in pençesinde olduğu sürece Siyonist düşmanla asla daimi bir ateşkes yapmayacağız” dedi.

 

Hamas’ın bir yıllık ateşkes önerdiğini belirten Muşir el-Mısri, ateşkes konusuyla Filistinli direnişçilerin elinde esir olarak tutulan İsrail askeri Gilad Şalit’in durumunun ilişkilendirilmesine karşı çıkarak “ateşkes ayrı, Şalit’in durumu ayrı bir meseledir; Hamas asla bu iki meseleyi birbiriyle ilişkili olarak görmemektedir” dedi.

 

Öte yandan ateşkes konusuyla ilgili olarak Mısırlı yetkililerle görüşmelerde bulunan Hamas yetkilisi Eymen Taha da İsrail’le bir yıllık ateşkes yapılmasını kabul ettiklerini söyledi.

 

Bir yıllık ateşkesin şartlarıyla ilgili açıklamada da bulunan Taha, “Siyonist rejim askerlerini bir hafta içerisinde Gazze’den çekip sınır kapılarını derhal açarsa Hamas geçen yılın sonunda İsrail’le yaptığı ateşkes anlaşmasını uygulamayı düşünebilir” diye konuştu.

 

Hamas müzakere heyeti üyelerinden Eymen Taha ayrıca İsrail’in Gazze’den çekilmesinden ve ablukanın kaldırılmasından sonra sınır kapılarının açık tutulması konusunda somut garantiler verilmesi gerektiğini belirtti.