Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ABD’nin anlaşmayla öngörülen süreden önce çekilmesine Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
01 Aralık 2009 · 01:00

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ABD’nin anlaşmayla öngörülen süreden önce çekilmesine

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ABD’nin anlaşmayla öngörülen süreden önce çekilmesine hazırlık yapmaları için Irak güvenlik güçlerine genelge gönderdi.

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ABD’nin anlaşmayla öngörülen süreden önce çekilmesine hazırlık yapmaları için Irak güvenlik güçlerine genelge gönderdi.

 

Irak hükümetinin yayın organı niteliğindeki es-Sabah gazetesinin bildirdiğine göre, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Iraklı komutanlara bir genelge göndererek ABD’nin erken çekilmesi sonrasında ülkedeki güvenlik durumunun kontrol altında tutulması için hazırlık yapmalarını istedi.

 

Es-Sabah’a açıklama yapan Iraklı kaynak, Başbakan Maliki’nin komutanlara gönderdiği genelgede güvenlik güçlerinin eğitimine hız verilmesi ve güvenlik güçlerinin gelişmiş silahlarla donatılması gibi hususların yer aldığını ifade etti.

 

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama’nın Savunma Bakanı ve bazı üst düzey komutanlarla yaptığı toplantıda Irak’tan 16 ay içerisinde çekilmeyi öngören bir plan hazırlanmasını istediği bildirildi.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 26.09.2026 00:32 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/6183/irak-basbakani-nuri-el-maliki-abd-nin-anlasmayla-ongorulen-sureden-once-cekilmesine