YDH- Irak’ın el-Enbar ilindeki aşiret liderleri, parlamentodaki en büyük Sünni grup olan Hizb-i İslami’nin seçimi kazanması durumunda Enbar ilini Darfur’a çevireceklerini söyledi.

 

El-Enbar ilindeki aşiret liderleri, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin liderliğini yaptığı Hizb-i İslami’nin el-Enbar’da seçimleri kazanması durumunda Hizb-i İslami’yi el-Enbar ilinden süreceklerini söyledi.

 

Reuters haber ajansına demeç veren el-Enbar aşiret liderlerinden Şeyh Hamid el-Hayis, “hedefimiz Hizb-i İslami’den intikam almak, bunun için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” diye konuştu.

 

El-Enbar Uyanış Konseyi Lideri Şeyh Ahmed Ebu Rişe de “Irak Uyanış Konseyleri ve Ulusal Bağımsızlar İttifakı” adlı ittifak listesinin seçimlerden zaferle çıkacağını belirterek “eğer seçimleri Hizb-i İslami kazanacak olursa burayı ikinci bir Darfur haline getiririz” dedi.

 

Sünni Arapların çoğunlukta olduğu ve Suriye ve Ürdün’e sınırı bulunan el-Enbar ili, Irak’ın yüzölçümü bakımından en büyük ili olma özelliğini taşıyor.