Irak'ın başkentinde bir katliam daha

07 Ocak 2006

BBC-Irak'ın başkenti Bağdat'ın doğusunda bir pazar yerinde bomba yüklü araçla düzenlenen

BBC-Irak'ın başkenti Bağdat'ın doğusunda bir pazar yerinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı en az 60 olarak açıklandı.

 

Irak İçişleri Bakanlığı kaynakları, saldırıda 78 kişinin yaralandığını bildirdi. Irak polisinden Albay Hasan Calub da Şiilerin yaşadığı Sadr semtinde düzenlenen saldırıda 14 araçla 22 dükkanın tahrip olduğunu söyledi.

 

Irak polisi, Bağdat'ın doğusundaki Sadr semtinde bulunan kalabalık bir pazaryeri yakınında infilak eden aracın, polis devriyesini hedef aldığını söyledi. Olayda ölen ve yaralananlar arasında polislerin yanı sıra sivillerin de bulunduğu kaydedildi.

 

Yeni liderin başına ödül ilan edildi

 

ABD, El Kaide'nin Irak'taki yeni lideri Ebu Eyyüb El Masri'nin başına 5 milyon ABD doları ödül koydu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Adam Ereli, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın dün El Masri'nin yakalanmasını sağlayacak bilgiyi getirene 5 milyon ABD doları verilmesi kararını onayladığını belirtti.

 

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise konuya ilişkin bilgi sahibi olan kişilerin, Dışişleri Bakanlığına bağlı Adalet İçin Ödüller Programı, ABD büyükelçilikleri veya konsoloslukları ya da Irak'taki askeri komutan ile iletişim kurması gerektiği kaydedildi.

 

El Kaide'nin Afganistan'daki kamplarında bomba uzmanı olarak eğitilen Mısırlı El Masri'nin, ABD saldırıları sonucu Irak'ta ölen Ebu Musab Zerkavi'den boşalan El Kaide liderliğine getirildiği kabul ediliyor.