YDH- Sekiz Filistinli direniş grubu bugün bir bildiri yayımlayarak tüm direniş gruplarından direnişin siyasi mercii olacak ortak bir siyasi cephe kurmalarını istedi.

 

Filistin direnişinin siyasi mercii olacak bir ortak siyasi cephe kurulmasını isteyen Filistinli direniş grupları, yayımladıkları ortak bildiride bu cephenin Filistin Kurtuluş Örgütü’ne alternatif olacağına dair herhangi bir ifadeye yer vermemekle birlikte “bu Filistin’in ulusal birliğinin bir tecellisi olarak Siyonist düşmanla uzlaşma planına karşı olan örgütler tarafından kurulmaktadır” ifadesini kullandı.

 

Filistin Ulusal Kongresi Yüksek İzleme Komitesi bünyesinde faaliyet gösteren söz konusu örgütler, FKÖ çatışı altındaki kurumların da yeniden yapılandırılması gerektiğini belirttiler.

 

Yayımlanan ortak bildiride FKÖ’nün yeniden yapılandırılmasının Filistin içinde ve dışında yapılacak Filistin Milli Meclisi seçimleriyle FKÖ’nün yeni başkanının seçimine ilişkin şartları oluşturmasının mümkün hale geleceği ifade edildi.

 

Bildiride ayrıca görev süresi sona erdiği için Mahmud Abbas’ın FKÖ başkanlığının da yasal hiçbir dayanağının bulunmadığı vurgulandı.

 

Öte yandan Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığı süresi dolan Mahmud Abbas ise FKÖ’ye alternatif oluşumlar kurmaya çalışanlarla hiçbir diyaloga girmeyeceklerini belirtti.