YDH- Irak hükümetinin silahlı grupları siyasi sürece kazandırma yönündeki çabalarının sürdüğü açıklandı.

 

Irak parlamentosundaki Birleşik Irak İttifakı milletvekillerinden Hasan es-Senid, es-Sabah gazetesine yaptığı açıklamada hükümetin silahlı grupları silahlarını bırakarak siyasi sürece girmeleri için doğrudan ve dolaylı çabalarını sürdüğünü belirtti.

 

Birçok silahlı grubun silahlarını bırakarak siyasi sürece katıldığını hatırlatan Hasan es-Senid, hükümetin Başbakan Nuri el-Maliki’nin parlamentoda kurdurduğu bir komisyon aracılığıyla silahlarını bırakmamış olan gruplarla da onları siyasi sürece kazandırmak için temaslarda bulunduğunu söyledi.

 

Hükümetin, hatta yanlış yapanların da dahil olduğu tüm gruplara ve toplumsal kesimlere karşı sorumluluk duyduğunu belirten Iraklı yetkili, tüm gruplara ulusal uzlaşma planı çerçevesinde davranıldığını söyledi.

 

Irak hükümetinin silahlarını yabancılara karşı kullanan gruplara müzakere kapısını kapatmadığını belirten Hasan es-Senid, Irak hükümetiyle ABD arasında yapılan anlaşma doğrultusunda Amerikan askerlerinin belirlenen sürede Irak’ı terk edeceğine dikkat çekerek, “artık hiçbir grubun elinde silah bulundurmasının meşru bir gerekçesi yoktur” dedi.