YDH- İran’ın Mahmud Ahmedinejad’dan önceki cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, haziran ayında yapılacak cumhurbaşkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, mensubu olduğu Mecme-i Ruhaniyun-i Mubariz’in (Mücadeleci Din Alimleri Kurulu) bugünkü toplantısında yaptığı konuşmada cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu resmen açıkladı.

 

Öte yandan İran’ın son başbakanı Mir Hüseyin Musevi’nin cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki belirsizlik de devam ediyor.

 

Bazı reformcu siyasi grupların cumhurbaşkanlığına aday olması için ısrarcı olduğu Mir Hüseyin Musevi’nin cumhurbaşkanlığına aday olmasının da güçlü bir ihtimal olduğu belirtilirken Hatemi’nin adaylığını resmen açıklamış olmasının Musevi’nin adaylık konusundaki kararını etkileyebileceği ifade ediliyor.

 

Daha önce de reformcu kanadın önde gelen isimlerinden Hüccetülislam Mehdi Kerrubi, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklamış ve adaylıktan hiç kimsenin lehine çekilmesinin söz konusu olmadığını belirtmişti.