YDH- İsrail askerlerinin Gazze savaşı sırasında kendilerini korumak için Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandıkları ortaya çıktı.

 

El Cezire İngilizce kanalı, İsrail’in Gazze’ye kara saldırısı başlattığı dönemde Hamas mevzilerine sızabilmek için Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandığını duyurdu.

 

El-Cezire muhabiri Huda Abdulhamid, İsrail ordusunun 4 Ocak’ta Cibaliya yakınlarındaki bir köye düzenlediği operasyona ilişkin haberinde bölge sakinlerinden Raid Abdurabbih adlı bir Filistinlinin açıklamalarına yer verdi.

 

İsrail tanklarının her tarafı kuşattığını belirten Raid Abdurabbih, olay günü yaşadıklarını şöyle anlattı: “Çok şiddetli çatışmalar oluyordu. İsrail askerlerinin haykırışlarını duyuyorduk, evimiz açılan ateşle sarsılıyordu. O sırada bizim evimize bir roket isabet etti. Bazı Filistinli direnişçiler, bizim evimizin yakınlarındaydı ve biz iki ateş arasında kalmıştık.”

 

Bu çatışmadan üç gün sonra hoparlörlerden kendilerine seslenildiğini işittiklerini belirten Abdurabbih, İsrail askerlerinin kendilerinden beyaz bayrak kaldırarak evden çıkmalarını istediklerini söyledi. İsrail askerlerinin evlerinden çıkan Filistinlilerin yaşlılarını gençlerinden ayırdığını belirten Abdurabbih, “İsrail askerleri gençleri önlerine katarak onları birer canlı kalkan olarak kullandı. İsrail askerlerinin hakaretlerine hedef olan bu Filistinliler, 24 saat boyunca canlı kalkan olarak kullanıldı” dedi.