YDH- İran’ın son Başbakanı Mir Hüseyin Musevi’nin cumartesi günü cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını resmen açıklayacağı bildirildi.

 

Eski Başbakan Mir Hüseyin Musevi’yi cumhurbaşkanlığına aday gösteren İtimad-ı Milli Partisi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre Musevi, İran’ın 10. cumhurbaşkanını belirleyecek olan seçimlerde aday olacağını cumartesi günü resmen açıklayacak.

 

Fars haber ajansı da konuyla ilgili haberinde Mir Hüseyin Musevi’nin seçim propagandası komitesi ön çalışmalarına iki hafta önce başladığını belirterek Musevi’nin seçim propagandası komitesinin başkanlığını yürüten Kurban Bezadiyannejad’ın Mir Hüseyin Musevi’nin resmi adaylığı için hazırlıklarını sürdürdüğünü duyurdu.

 

İran’da reformcu kanadın muhtemel cumhurbaşkanı adayları arasında gösterilen Mir Hüseyin Musevi’nin eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’nin yeniden aday olmaması durumunda aday olabileceği belirtiliyordu.

 

İran’ın eski Cumhurbaşkanı Muhamed Hatemi, geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanlığına resmen aday olduğunu açıklamıştı.

 

İran basınında Mir Hüseyin Musevi’nin Muhammed Hatemi’nin adaylığını resmi olarak açıklamasından sonra kendisine serzenişte bulunan bir mektup yazdığı belirtilmiş, ancak Muhammed Hatemi, Mir Hüseyin Musevi’den serzeniş ve şikayet içeren herhangi bir mektup almadığını açıklamıştı.