YDH- Lübnanlı Maruni Hıristiyanların ruhani Lideri Kardinal Nasrullah Sufeyr’in görevinden azledilmesi ihtimalinin güçlendiği belirtildi.

 

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi, Maruni Hıristiyanlarının üst düzey dini liderlerinden Sem’an eş-Şadravi’nin Kardinal Nasrullah Sufeyr’in dini liderlik makamından azledilmesinin güçlü bir ihtimal haline geldiğini söylediğini nakletti.

 

El-Ahbar gazetesine demeç veren Şadravi, Vatikan’ın Papa’nın emriyle Lübnan’a bir heyet göndereceğini ve heyetin Lübnanlı Hıristiyanların Kardinal Nasrullah Sufeyr’in parlamento seçimleri konusundaki açıklamasıyla ilgili düşünceleri hakkında bir rapor hazırlayacağını söyledi.

 

Kardinal Nasrullah Sufeyr’in haziran ayında yapılacak parlamento seçimlerinde Hıristiyanlardan 14 Martçı adaylara oy vermesini istemesi ve seçimleri muhalefetteki 8 Mart koalisyonunun kazanması durumunda Lübnan’ın bir felakete sürükleneceğini söylemesi Lübnan’da büyük bir tepkiye neden olmuştu.

 

Sem’an Şadravi, Lübnanlı Hıristiyanların bu açıklamadan sonra Nasrullah Sufeyr’i Vatikan’a şikayet ettiğini ve Papa’dan Sufeyr’in yerine başka bir kardinal atamasını istediğini belirtti.