YDH- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, partisinin haziran ayında yapılacak olan parlamento seçimlerindeki programını açıkladı.

 

El-Menar televizyonunun haberine göre Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın seçim programının siyasi görüşleri doğrultusunda olacağını belirterek muhalif partilerle olan ittifaklarının bölge, mezhep ve din anlayışları ötesinde bir ittifak olduğunu ifade etti.

 

Hizbullah’ın siyasi görüşünün yedi eksen üzerine kurulu olduğunu belirten Şeyh Naim Kasım, “Biz, güçlü, adil ve bağımsız bir Lübnan istiyoruz. Lübnan vatandaşları arasında eşitlik, her bölgenin eşitliğe dayalı kapsamlı bir kalkınmasından yanayız. Halkın ülke yönetimine uzlaşmaya dayalı demokrasi çerçevesinde geniş çaplı katılımını istiyoruz. Muhtelif halk kesimlerinin ve grupların sorunlarının çözümü konusundaki taleplerinin dikkate alınması, mali ve toplumsal fesatla mücadele edilmesi ve halkın temel ihtiyaçlarının giderilmesi Hizbullah’ın temel siyasi görüşleridir” dedi.

 

Direniş’in ordunun yanında yer almasının Lübnan açısından ulusal bir sorunluluk olduğunu belirten Şeyh Naim Kasım, muhalif partiler arasındaki siyasi ittifakın etnik veya mezhebi meselelerle bir ilgisinin de bulunmadığını söyledi.

 

Lübnan’ın çeşitli bölgeleri için aday listelerini yakında açıklayacaklarını belirten Şeyh Naim Kasım, henüz hiçbir aday listesi açıklamadıklarını, aday listeleri konusunda diğer müttefik partilerle ortak çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

 

14 Martçı gruplara dışarıdan yapılan seçim yardımlarına ilişkin açıklamada da bulunan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, parayla oy satın alınmasını doğru bulmadıklarını belirterek “biz halkın bizim programımıza oy vermesini istiyoruz, paramıza değil” dedi.