İsrail Nablus’ta bir hastaneye saldırdı

07 Şubat 2006

SAAF-İsrail ordu güçlerinin Batı Şeria’da yer alan Nablus kentinde bir hastaneye saldırarak tedavi

SAAF-İsrail ordu güçlerinin Batı Şeria’da yer alan Nablus kentinde bir hastaneye saldırarak tedavi görmekte olan bir yaralıyı tutukladığı bildirildi.

 

Alman haber ajansının bildirdiğine göre İsrail ordu birlikleri, Batı Şeria’da yer alan Nablus kentinde bir hastaneye saldırarak, tedavisi devam eden “Ahmed Senakare” adlı el-Aksa Şehitleri Tugayı mensubu bir Filistinliyi tutukladı.

 

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre el-Fetih’in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayı mensubu Filistinli, ikametgahı olan Balata mülteci kampında İsrail askerleriyle girdiği çatışmada yaralanmış ve Nablus’taki hastaneye kaldırılmıştı.

 

Filistin güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre ise Nablus’a farklı yerlerden giren İsrail askerlerinin rast gele ateş açması sebebiyle üniversitenin bulunduğu en-Necah bölgesinde bir Filistinli yaralandı.

 

Öte yandan Filistin özerk Yönetimi Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, kaçırılan İsrail askerinin bulunması için yürütülen çalışmaların çıkmaza girdiğini belirtirken, Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in sivil yerleşim merkezlerine ve Filistin altyapısına yönelik saldırılarını sürdürmesi durumunda benzeri adam kaçırma eylemlerini sürdüreceğini açıkladı.