YDH- Irak’taki diğer Sünni partilerle Sünni aşiretlerin sözlü tehditlerine maruz kalan Irak parlamentosunun en büyük Sünni siyasi partisi olan Hizb-i İslami üyelerine yönelik silahlı saldırılar artmaya başladı.

 

Hizb- İslami’nin Selahaddin iline bağlı Tıkrit kenti sorumlusu Cemal Geylani’ye bombalı saldırı düzenlendi.

 

Esvatu’l- Irak haber ajansına açıklamada bulunan Iraklı bir polis yetkilisi, Hizb-i İslami’nin Tıkrit kenti sorumlusu Cemal Geylani’nin aracının geçiş yolunda bir bombanın patlatıldığını, Geylani ile şoförünün saldırıdan yaralı olarak kurtulduğunu belirtti.

 

Önceki gün de Hizb-i İslami’nin Bağdat’ın Zaferaniye semti sorumlusu, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

 

Irak parlamentosundaki en büyük Sünni parti olan Hizb-i İslami bir süredir Salih el-Mutlak ve Halef Uleyyan’ın liderliğini yaptığı Sünni partilerle eskiden direniş grupları diye adlandırılan milis güçlerinin oluşturduğu Uyanış Konseylerinin tehditlerine maruz kalıyordu.

 

Söz konusu Sünni partiler, uzun bir süredir el-Kaide’nin de hedefinde bulunan Hizb-i İslami’nin yerel seçimleri kazanması durumunda Hizb-i İslami’yi el-Enbar ve Selahaddin illerinden sürmekle tehdit etmişlerdi.