YDH- Ulusal diyalog toplantısı için Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya gelen rakip Filistinli grupların ulusal birlik hükümeti kurma konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

 

Fransız haber ajansına açıklamada bulunan bir Filistinli yetkili, ulusal diyalog toplantısı için Kahire’de bulunan rakip Filistinli grupların mart ayı sonuna kadar bir ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda uzlaşmaya vardığını belirtti.

 

Mısır İstihbarat Servisi Başkanı Ömer Süleyman’ın başkanlık ettiği Filistinli gruplar arası diyalog toplantısı bugün başlamış, Filistin’in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniye, bu toplantıyı siyasi bir taktik olarak görmediklerini ifade etmişti.

 

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu’l- Gayt da Filistinliler arası ulusal diyalog toplantısının belli bir zamanla sınırlı olmadığını belirterek Gazze’nin yeniden yapılandırılması konusunda 2 Mart’ta Şarmu’ş- Şeyh kentinde uluslar arası bir konferans düzenleneceğini söyledi.

 

Öte yandan Filistin Halk Direniş Cephesi, Filistin Kurtuluş Cephesi, Fethu’l- İntifada ve Filistin Komünist Partisi gibi gruplar, Filistinliler arası diyalog toplantısına davet edilmedikleri için Mısır yönetimini eleştiren bir ortak bildiri yayımladılar.