YDH- Hizbullah, Refik Hariri cinayeti sanığı olarak tutuklu bulunan dört Lübnanlı generalin tutukluluk halinin devam etmesine ilişkin karara tepki gösterdi.

 

Konuyla ilgili bir bildiri yayımlayan Hizbullah, Refik Hariri cinayetiyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle tutuklu bulunan generallerin üç yıldır sorgulanmaksızın cezaevinde tutulduğunu belirterek dört generalin hukuki değil siyasi sebeplerden dolayı cezaevinde tutulduğunu ifade etti.

 

Lübnanlı dört generalin üç yıldır yargılanmaksızın cezaevinde tutulmasının hukukla bağdaşır bir yanının bulunmadığını belirten Hizbullah, yayımladığı bildiride davaya bakan yargıçtan siyasi baskılara boyun eğmeyerek doğru bir karar vermesini ve söz konusu dört generali derhal serbest bırakmasını istedi.

 

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Mustafa Hamdan, Emniyet Genel Müdürü General Cemil Seyyid, İç Güvenlik Müdürü General Ali Hac ve Askeri İstihbarat Servisi Başkanı General Raymond Azer, Lübnan eski Başbakanlarından Refik Hariri cinayetiyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 2005 yılının ağustos ayından bu yana tutuklu bulunuyor.