YDH- İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi, İran’ın savunma açısından en iyi durumda olduğunu belirterek, İsrail’in tüm nükleer tesislerinin İran’ın füze menzili içerisinde yer aldığını söyledi.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Tahran’da düzenlenen Uluslar arası Filistin’e destek konferansında açıklamalarda bulunan İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi, “Bizi askeri doktrinimiz savunmaya yöneliktir; ancak düşmanın, bu cümleden de İsrail’in herhangi bir saldırısına karşı kesin bir karşılık verebilecek savunma gücüne sahibiz” dedi.

 

İran’ın 2 bin kilometreden uzun menzile sahip füzeleri bulunduğunu hatırlatan General Caferi, “doğal olarak Siyonist rejimin her bölgesindeki nükleer tesisleri füzelerimizin menzilinde bulunmaktadır” diye konuştu.

 

İsrail’den İran’a zaman zaman yapılan saldırı tehditleri konusunda da açıklamada bulunan General Caferi, “Siyonist rejimin varlığını sürdürmesi için bu tür sözler söylemekten başka çaresi yok, bu tür saçmalıkların askeri açıdan hiçbir dayanağı ve değeri bulunmamaktadır” dedi.

 

İran’ın halihazırda savunma yeterliliği açısından gücünün zirvesinde bulunduğunu belirten General Muhammed Ali Caferi, “İran İslam Cumhuriyeti bölgenin en üstün askeri gücüne sahiptir ve şu anki askeri gücümüz geçmişle kıyaslanamayacak durumdadır” dedi.

 

Ülkesinin ABD ve İsrail’e hiçbir askeri harekat imkanı vermeyecek kadar güçlü olduğunu belirten Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi, “İmam Humeyni’nin şu meşhur sözünü tekrarlayarak şunu vurgulamak istiyorum ki, ABD ve İsrail hiçbir halt edemez” diye konuştu.