YDH- İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, Filistin sorununun tek çözüm yolunun müzakereden geçtiğini söylemenin bir mugalata olduğunu belirterek, Filistin halkının haklarını yalnızca direnişle elde edebileceğini söyledi.

 

Tahran’da düzenlenen Ulusalar arası Filistin’e Destek Konferansı’nda açılış konuşması yapan İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, İsrail’i “bir kanser tümörü” olarak niteledi ve Filistin meselesinin yalnızca müzakereyle çözümleneceğini söyleyenlerin sadece mugalata yaptıklarını belirtti.

 

“Filistin halkının tek kurtuluş yolunun müzakere olduğunu söylemek büyük bir yanlıştır. Kimle müzakere yapılacak, işgalci, zorba ve güçten başka hiçbir ilkeye inanmayan bir rejimle mi?” diyen İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, FKÖ lideri olarak Oslo Barış süreci çerçevesinde İsrail’le yıllar boyu müzakere eden Yaser Arafat’ın sonunda en ağır hakaretlere maruz kaldığına işaret ederek Filistin’in tek kurtuluş yolunun direniş olduğunu söyledi.

 

Filistin meselesinin bir Arap meselesi olduğuna dair Arap Birliği kararına da göndermede bulunan Ayetullah Hamenei, “eğer bu sözle Arap ülkelerinin Filistin meselesine daha fazla ilgi göstermesi gerektiği kastediliyorsa, biz bunu tebrik ederiz; ama eğer bununla Araplardan başkasının Filistin’e ilgi göstermemesi gerektiği söylenmek isteniyorsa, bunu vicdan sahibi hiçbir Arap ve Müslüman kabul edemez” dedi.

 

İran’ın Filistin halkına olan desteğinden rahatsız olanların Filistin’e destek konusunda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurgulayan İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, Filistin halkına destek verecek cesarete sahip olmayanların en azından İran’ın bu çabalarını taktir etmesi gerektiğini söyledi.

 

İslam ümmetinin sahip olduğu büyük enerjiyle İsrail’in dokunulmazlık tılsımını kırabileceğini belirten Ayetullah Hamenei, Gazze halkı için yapılacak yardımların da buradaki meşru Hamas yönetimi aracılığıyla ulaştırılması gerektiğini söyledi.