YDH- Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Filistin halkının Gazze’nin imarı konusunda düzenlenen Şarmu’ş- Şeyh toplantısının oluşrutduğu şartlara teslim olmayacağını söyledi.

 

Tahran’da düzenlenen “Filistin: Direnişin sembolü; Gazze: Cinayetin kurbanı” başlıklı uluslar arası toplantıda bir konuşma yapan Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Mısır’ın Şarmu’ş- Şeyh kentinde düzenlenen Gazze’nin yeniden yapılandırılması ile ilgili uluslar arası konferansla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

“Savaş ve baskılarla oluşturulmaya çalışılan siyasi dengeler netice vermedi, şimdi yeniden yapılandırma adı altında Filistin baskı altına alınmaya çalışılıyor; ancak bu da bir netice vermeyecektir” diyen Ebu Merzuk, Gazze’nin imar edilmesinin burada yaşayan Filistin halkının hakkı olduğunu ancak Şarmu’ş- Şeyh konferansının yeniden yapılandırma adı altında siyasi hedeflerini dayatmayı amaçladığını söyledi.

 

Gazze’nin yeniden imarı konusunda atılacak her türlü adımı ön şartsız olarak desteklediklerini belirten Musa Ebu Merzuk, bununla birlikte Filistin’in ilkelerine ve geleceğine zarar verecek hiçbir şartı kabul etmeyeceklerini açıkladı.