YDH- Filistin Yasama Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed el-Bahr, Tahran’da düzenlenen Filistin’e destek konferansının sembolik olmadığını söyledi.

 

Tahran’da düzenlenen “Direnişin sembolü Filistin; cinayetin kurbanı Gazze” başlıklı konferans dolayısıyla İran’da bulunan Filistin Yasama Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed el-Bahr, “bu konferans, Filistin’in karşı karşıya bulunduğu birçok sorunun çözümünde çok etkili olacak. Bunun neticelerini ve yankılarını çok yakında göreceğiz” dedi.

 

Tahran’da düzenlenen bu konferansın, Filistin konusunda yapılan diğer konferanslara göre çok daha etkili sonuçlar doğuracağını belirten Bahr, konferansın kapanış bildirisinde alınan kararların Filistin halkının sorunlarının çözümü konusunda son derece etkili olacağını söyledi.

 

Filistin parlamentosundaki Hamas milletvekillerinden Eymen Derageme de “Tahran konferansında ele alınan konular ve bu konferansa katılan Filistin halkının temsilcileri tamamen direniş ekseninde yer alıyor. Dolayısıyla burada alınacak kararlar da Filistin direnişinin güçlendirilmesine yönelik olacak. Bu konferansta Gazze’nin yeniden yapılandırılması için toplanan paralar, hiçbir ön şart koşulmaksızın Gazze’nin imarı için veriliyor. Halbuki Şarmu’ş- Şeyh konferansına katılan ülkeler, Gazze’nin imarı için toplandığını söyledikleri paraları açık bir şekilde Filistin halkına ön şartlar dayatmak için kullanıyorlar” dedi.

 

Konferansa Batı Şeria’dan katılan Arap Sosyalist Partisi Liderlerinden Ebu Arab da “Filistin halkı dostlarını ve düşmanlarını çok iyi tanıyor. İran İslam Cumhuriyeti’nin en zor ve en kuşatılmış olduğu anlarda Filistin’in yardımına koşması bir ilk değil. Filistin halkını temsilen Tahran konferansına katılanlar, direnişin seçkinleridir. Bu konferans Filistin halkı için bir müjdedir; çünkü bu konferans İsrail cinayetlerinin üstünü örtmeye yönelik olan Şarmu’ş- Şeyh konferansının aksine Filistin halkını desteklemektedir” dedi.

 

Filistin parlamentosunun Hamas mensubu milletvekillerinden Mahmud Muslih de “Artık ümidimiz Tahran’dır, Allah’tan müşfik ve fedakar İran milletine lütuf ve rahmet inayet buyurmasını temenni ediyorum; çünkü onlar bu Müslüman öldüren dünyada Müslümanların tek destekçileridir” dedi.