YDH- Lahey Adalet Divanı’nın Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir’in tutuklanması için ABD istihbarat örgütü CIA’dan yardım alacağı bildirildi.

 

Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonunun haberine göre Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir hakkında tutuklama kararı çıkaran Uluslar arası Lahey Adalet Divanı, el-Beşir’in tutuklanması için çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyor.

 

Lahey Adalet Divanı’nın Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir’in tutuklanması için büyük devletlerden yardım alma konusunda bir dizi senaryo üzerinde çalıştığını belirten el-Cezire televizyonu, bu senaryolardan birinin de ABD merkezi istihbarat örgütü CIA’den yardım almak olduğunu duyurdu.

 

El-Cezire’nin haberine göre söz konusu senaryolar kapsamında CIA’nin Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir’in tutuklanabilmesi için Sudan’a bir hava operasyonu düzenlemesi de gündemde.

 

Öte yandan Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir hakkında çıkarılan tutuklama kararına tepkiler de sürüyor.

 

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir’e destek için bugün Sudan’a giden İran Meclis Başkanı Ali Laricani, bu kararla Lahey Adalet Divanı’nın siyasi davrandığının ortaya çıktığını belirterek “Gazze’de katliamlar yapan Siyonist rejim şefleri hakkında neden tutuklama kararı çıkarılmıyor” dedi.