YDH- Hamas, Mahmud Abbas tarafından başbakanlığa atanan Selam Feyyaz’ın Abbas’la arasındaki görüş ayrılıklarından dolayı istifa ettiğini açıkladı.

 

Selam Feyyaz’ın istifası konusunda açıklamada bulunan Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, “Biz Hamas olarak Feyyaz’ın istifa etmesinden dolayı üzgün değiliz; Feyyaz hükümeti yasadışıydı. Selam Feyyaz, güvenlik konusuyla mali ve şahsi alanlarda Mahmud Abbas’la görüş ayrılığı içinde olduğu için istifa etti. Bu görüş ayrılıkları da ulusal birlik hükümeti kurulması sürecinde iyice ortaya çıkmıştı” dedi.

 

Mahmud Abbas’ın ABD ve İsrail’in kararıyla Feyyaz’ı başbakanlığa atadığını belirten Fevzi Berhum, istifa kararının ulusal birlik hükümetinin kurulmasıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını ve iki taraf arasındaki görüş ayrılıklarını bildikleri için bu istifanın kendileri açısından şaşırtıcı olmadığını söyledi.

 

Feyyaz’ın istifa sebeplerinden birinin de kurulacak olan ulusal birlik hükümetinde yer almak arzusundan kaynaklanmış olabileceğini belirten Berhum, “Feyyaz, Filistin halkı tarafından seçilmiş biri olmadığı gibi Filistin halkının çıkarları için de çalışmıyordu. Feyyaz, Mahmud Abbas’la olan ihtilaflarını kendisini Filistin halkına dayatmak için kullanıyor” dedi.

 

Fevzi Berhum, “Biz el-Fetih’ten ulusal birliği güçlü ve işlevsel bir uzlaşma hükümeti kurulmasını istiyoruz. Feyyaz, Filistin ulusal uzlaşmasının önünde bir engeldi. Filistinli direnişçileri tutuklayan, direnişi yok etmeye ve işgalcilerin çıkarlarını temin etmek için çalışan birisi Filistin halkı için tehlikelidir” dedi.