YDH- Siyonizm Karşıtı Yahudiler Birliği Neturei Karta Hahamlarından Rabbi Ahron Cohen, İsrail var olduğu sürece barışın gerçekleşmeyeceğini söyledi.

 

Tahran’da düzenlenen Filistin’e destek konferansına katılmak için İran’a giden Haham Ahron Cohen, Mehr haber ajansına verdiği demeçte İsrail’in sahte ve yapay bir rejim olduğunu belirterek “Siyonist rejim var oldukça hiçbir barışın gerçekleşmesi mümkün değildir” dedi.

 

Merkezi İngiltere’nin Manchester kentinde bulunan Siyonizm Karşıtı Yahudiler Birliği Neturei Karta Hahamlarından Rabbi Ahron Cohen, Tahran’da düzenlenen “Direniş’in sembolü Filistin; cinayetin kurbanı Gazze” başlıklı konferansla ilgili olarak da “İran, Siyonist rejime karşı Filistin halkını destekleyerek dünya halklarının ahlaki uyanışı için son derece önemli bir rol oynuyor” dedi.

 

Mısır’ın Şarmu’ş- Şeyh kentinde, Amerika’da ve dünyanın diğer yerlerinde Filistin sorunu konusunda düzenlenen konferanslarla Tahran’da düzenlenen konferansın en temel farkının Tahran’da düzenlenen konferansın Ortadoğu’daki sorunu doğru teşhis etmesi olduğunu belirten Haham Ahron Cohen, “Tahran’daki konferansa davet edilenlerin tümü İsrail’in yapay ve uydurma olduğuna inanıyor” dedi.

 

Siyonizm Karşıtı Yahudiler Birliği Neturei Karta Hahamlarından Ahron Cohen, “Dünyada İsrail adlı yapay rejim var oldukça Ortadoğu’da barışın gerçekleşmesi mümkün değildir” diye konuştu.