YDH- Amerikalı gazeteci Wayne Madsen Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri’nin ABD istihbarat servisi CIA tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

 

Russia Today gazetesinin haberine göre Amerikalı gazeteci Wayne Madsen, George Bush yönetiminin terörle mücadele çerçevesinde infaz timleri oluşturduğunu belirterek bu timlerin 2004-2005 yıllarında Lübnan’da siyasi cinayetler işlediğini belirtti.

 

Russia Today’e açıklamalarda bulunan Madsen, Politzer ödüllü ünlü Amerikalı gazeteci Seymour Hersh’ün, Bush yönetimi döneminde kurulan infaz timlerinin başında ABD eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin bulunduğuna dair iddialarına da hatırlattı ve “Hersh’ün verdiği bilgilerden başında Cheney’nin bulunduğu bu infaz timlerinin Talbian ve el-Kaide unsurlarının peşinde olduğunu anlıyoruz. Benim ulaştığım bilgilere göre ise Beyaz Saray’a bağlı CIA’nin infaz timleri Lübnanlı Hıristiyan liderlerden Eli Habika ve Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri’nin öldürülmesinde de rol oynadı” dedi.

 

Gazeteci Wayne Madsen, Lübnan’da siyasi cinayetler işleyen CIA’ya bağlı infaz timlerinin İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron’un denetimindeki ölüm timleriyle ortak çalıştığını öne sürdü.