YDH- Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, İran’ın Akdeniz’in doğusundan Çin’e kadar olan bölgede Ortadoğu’nun teki süper gücü olduğunu söyledi.

 

Euronews televizyonuna demeç veren Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, İran’ın bölgenin istikrarını sağlayan son derece güçlü bir ülke olduğunu belirterek “İran’ın Akdeniz’in doğusundan Çin’e kadar olan bölgede Ortadoğu’nun teki süper gücü olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

 

Barack Obama Başkanlığındaki Amerika ile İran arasında muhtemel diyaloga da değinen Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, “Olumsuz tutum İran’dan kaynaklanmadı, tersine ABD ve Avrupa İran’a karşı düşmanca politikalar başlattılar. ABD’deki, yeni hükümetle başlayan değişimin taktiksel değil, stratejik bir değişim olmasını umuyorum. ABD şimdiye kadar hep İsrail’in yanında yer aldı. Bu politikanın sürdürülmesi sorunları daha da karmaşık hale getiriyor ve sorunların çözümüne yardımcı olmuyor” dedi.

 

İngiltere ve bazı AB ülkelerinin Hizbullah’la ilişkilerini yeniden başlatmasına da değinen Aun, “İngilizler, diğer AB ülkeleri ve hatta ABD Hizbullah’la savaşın bir fayda sağlamayacağını ve bizi Hizbullah’tan ayıramayacaklarını anladılar. Biz Lübnan’da ulusal bütünlüğü korumayı başardık bu yüzden de onların diyalogdan başka yolu bulunmuyor” diye konuştu.

 

İsrail’in, İran, Suriye ve Hizbullah eksenine karşı yeni bir savaş başlatma tehdidi konusundaki bir soruyu da cevaplayan Mişel Aun, “İsrail 33 günlük savaş sırasında tüm gücünü kullandı; ama hiçbir yere varamadı. Tüm gücünü kullanmasına karşın Lübnan tek başına İsrail’e karşı koydu” dedi ve artık hiç kimsenin İsrail’in tehditlerinden korkmadığını ifade etti.