YDH- Irak’ın büyük dini mercilerinden Ayetullah Sistani, kapatılan Baas Partisiyle ilgili olarak anayasanın ilgili maddesinin uygulanmasını istedi.

 

Baas Partisi’nin siyasi sürece katılımı konusundaki tartışmalarla ilgili Fransız Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Ayetullah Sistani’ye yakın bir kaynak, Ayetullah Sistani’nin Baasçılarla ilgili olarak anayasaya bağlı kalınması gerektiğini söylediğini ifade etti.

 

Baasçıların siyasi sürece katılımı meselesinin anayasayla ilgili bir husus olduğunu belirten kaynak, toplumun anayasayı destekleyenlere karşı sorumluluklarının bulunduğunu söyledi.

 

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, on gün önce Ayetullah Sistani ile yaptığı görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenlemiş ve Ayetullah Sistani’nin istisnasız olarak Irak’taki tüm grupların siyasi sürece katılmasını desteklediğini söylemişti.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki de Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile yaptığı görüşmede anayasaya bağlı kalınması şartıyla Iraklı tüm grupların siyasi katılmasını desteklediklerini ifade etmişti.

 

Irak anayasası, Baas Partisi’ni yasadışı olarak niteliyor.