Laricani Solana görüşmesi neden ertelendi

07 Mayıs 2006

SAAF-İran’ın nükleer konudaki baş müzakerecisi Ali Laricani’nin Brüksel ziyareti, İsrail ve bazı

SAAF-İran’ın nükleer konudaki baş müzakerecisi Ali Laricani’nin Brüksel ziyareti, İsrail ve bazı Avrupa ülkeleri tarafından desteklenen bir terör şebekesinin eylem yapacağı şüphesi üzerine ertelendiği bildirildi.

 

İran’da yayın yapan Baztab haber sitesinin, müzakere heyetine yakın kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre İsrail ve Bazı Avrupa ülkeleri tarafından desteklenen terörist unsurların İran heyetine yönelik terör eylemi yapacağı yönünde istihbarat alınması üzerine İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin Brüksel ziyareti lağvedildi.

 

Baztab muhabirine açıklamada bulunan diplomatik kaynağın verdiği bilgiye göre söz konusu istihbarat üzerine lağvedilen Laricani Solana görüşmesi güvenlik güçlerinin İran heyetinin can güvenliği konusunda daha fazla tedbir alacağı yönünde garanti vermesi üzerine gelecek haftaya ertelendi.

 

İran müzakere heyetinin, İspanya, İsviçre ve İtalya ziyaretlerinden önce Brüksel’de AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile 5+1 tarafından Tahran’a sunulan öneri paketinde yer alan belirsiz hususları görüşeceği açıklanmıştı.