YDH- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin Bağdat’ta kendisine yönelik düzenlenen bir terörist saldırıdan yara almadan kurtulduğu bildirildi.

 

El-Cezire televizyonu, kimliği belirsiz silahlı kişilerin Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve ülkedeki en büyük Sünni siyasi grup olan Hizb-i İslami’nin Lideri Tarık Haşimi’nin konvoyuna silahlı saldırıda bulunduğunu ve saldırıda 4 kişinin yaralandığını duyurdu.

 

Hizb-i İslami Lideri Tarık Haşimi, uğradığı silahlı saldırıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada kamuoyuna yeterli hizmetin gitmemesinin ülkedeki şiddet olaylarını körüklediğini belirterek hükümetin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

 

Hizb-i İslami Lideri Tarık Haşimi, hükümetin ülkenin altyapısına ilgisiz davrandığını belirterek bunun halkta öfkeye ve şiddet olaylarının artmasına sebep olduğunu söyledi.  

 

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, Tarık Haşimi’nin suikastla ilgili olarak kendisini hedef alan açıklamalarda bulunan siyasi rakiplerini suçlamaması dikkat çekici bulundu.