YDH- Aralarında İspanya ve Norveç’in de bulunduğu bazı Avrupa devletlerinin Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’i ülkelerine davet ettikleri açıklandı.

 

Filistin’de yayımlanan haftalık el-Menar gazetesi, Hamas’a yakın siyasi kaynaklara dayandırdığı haberinde aralarında İspanya ve Norveç’in de bulunduğu bazı Avrupa devletlerinin geçtiğimiz ayın sonlarında Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’i ülkelerine davet ettiklerini belirterek Meşal’in de Hamas’a uygulanan ambargoyu kırmak için bu ülkelere gideceğini bildirdi.

 

El- Menar’a açıklamada bulunan siyasi kaynaklar, üç Avrupa ülkesinin bir müddet önce Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’e Hamas’la Batılı ülkeler arasında kurulacak ilişkilerin niteliğine ilişkin bazı öneriler sunduklarını belirtti.

 

Söz konusu Avrupa ülkelerinin Hamas’tan Ortadoğu Dörtlüsü olarak bilinen ABD, Rusya, AB ve MB’nin şartlarını kabul etmesini istediklerini yazan el-Menar gazetesi, Hamas’ın bazı Avrupa ülkeleriyle temasın yolunu açabilmek için bu öneriyi incelemekte olduğunu ifade etti.

 

Ortadoğu Dörtlüsü, Hamas’tan İsrail’i tanımasını ve FKÖ ile İsrail arasında imzalanan anlaşmaları kabul etmesini istiyor.