YDH- İşgalden sonra ABD tarafından Irak başbakanlığına atanan el-Irakiye grubu lideri İyad Allavi, Saddam Hüseyin’in Yardımcısı İzzet İbrahim’le görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

 

El- Irakiye grubu Lideri İyad Allavi, Irak’ta yayımlanan el-Beyyinetu’l- Cedide gazetesine verdiği ve gazetenin yarınki sayısında yayımlanacak olan röportajında ulusal uzlaşmanın gerektirmesi durumunda Saddam’ın Yardımcısı İzzet İbrahim ed-Duri ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

 

Çeşitli eğilimlerdeki tüm Baasçılarla görüştüğünü belirten Allavi, “ben bir diktatör değilim ve kimsenin de uşağı olmayacağım, Baasçılar bir düşünce olarak değil, birer fert olarak siyasi sürece geri dönmelidir” dedi.

 

Birkaç hafta önce İyad Allavi’nin Amerikalıların isteği doğrultusunda yasadışı Baas Partisi’nin Yunus Ahmed ve İzzet İbrahim kollarının yetkilileriyle çeşitli Arap ülkelerinde görüşmelerde bulunduğu açıklanmış, Irak’taki birçok siyasi grup Baasçıların Irak siyasi sürecine katılmasına karşı olduklarını belirtmişti.

 

Irak’tan çekilme takvimi açıklayan Amerika’nın, bu ülkeden çekilmeden önce Baasçıları siyasi sürece katarak, Irak’taki Şii ağırlıklı siyasi yapıyı dengelemek istediği belirtiliyor.