YDH- Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, el-Kaide’nin Hizb-i İslami liderlerini öldürerek ülkede yeniden mezhebi fitne ortamı yaratmaya çalıştığını söyledi.

 

Irak Cumhurbaşkanlığı bürosu konuyla ilgili bir bildiri yayımlayarak Cumhurbaşkanı Talabani’nin, yardımcıları Adil Abdulmehdi ve Tarık Haşimi ile dün gece bir toplantı yaptığını belirtti ve toplantıda Irak’ta son günlerde yaşanan terörist saldırıların görüşüldüğünü açıkladı.

 

Görüşmede ülkedeki güvenlik durumunun ele alındığı belirtilirken, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin el-Kaide’nin Tarık Haşimi liderliğindeki Hizb-i İslami liderlerine terörist saldırılar düzenleyerek Irak’ta yeniden mezhebi şiddeti tırmandırmaya çalıştığına dair istihbaratlar aldıklarını söylediği kaydedildi.

 

Irak Başbakanlık bürosu ise bugün bir açıklamada bulunarak başkent Bağdat’ta meydana gelen dünkü terörist saldırıların Baasçılar tarafından düzenlendiğini belirterek Baasçıların Uyanış Konseyleri ile hükümet arasında yaşanan ihtilaflardan yararlanarak karışıklık çıkarmak istediğini ifade etti.

 

Dün Bağdat’ta 6 bombalı araçla düzenlenen terörist saldırıda 200 civarında Iraklı ölmüş veya yaralanmıştı.