YDH- ABD ve Irak arasında yapılan ve Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesini öngören anlaşmanın bazı maddelerinin gözden geçirileceği bildirildi.

 

Irak hükümetinin yayın organı niteliğindeki es-Sabah gazetesinin haberine göre Iraklı ve Amerikalı yetkililer, güvenlik işbirliğinin geliştirilmesi ve ABD’nin Irak’tan çekilmesi ile ilgili anlaşmanın bazı maddelerinin gözden geçirilmesi amacıyla önümüzdeki aylarda düzenlenecek bir toplantıda bir araya gelecek.

 

Irak ve Amerika ortak çalışma komisyonlarına yakın kaynaklar, es-Sabah gazetesine yaptıkları açıklamada düzenlenecek toplantıda yargı dokunulmazlığı ile ilgili 12. Maddenin, destek faaliyetleri ve hizmetleriyle ilgili 19. Maddenin ve ABD askerlerinin Irak’tan çekilmesiyle ilgili 4. Maddenin ele alınacağını açıkladılar.

 

İki ülke arasındaki ortak komisyonların düzenlenecek toplantıda Irak’ın BM’nin 7. Madde kapsamından çıkarılmasıyla ilgili 25. Maddesinin uygulanmasının hızlandırılması konusunu da ele alacağını belirten es-Sabah gazetesi, BM Güvenlik konseyinin de bu amaçla Irak’a yönelik bazı sınırlandırmaların kaldırılması konusunu görüşeceğini yazdı.