YDH- Mısır’da yapılan bir anket, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Mısır halkının en sevdiği liderler olduğunu ortaya koydu.

 

İbn Haldun Kalkınma ve Araştırma Merkezi Başkanı Saadeddin İbrahim, kurum olarak düzenledikleri bir ankete ilişkin bilgi vererek halen sürmekte olan kamuoyu araştırmasında Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın en çok sevilen liderler sıralamasında önde gittiğini açıkladı.

 

Mısır’daki 26 ilin 15’inde yapılan ve bu hafta sonuna kadar sürecek olan anket çalışmasının bin 200 kişi üzerinde gerçekleştirildiğini belirten Saadeddin İbrahim, anketteki listede Ortadoğu’daki 30 önemli şahsiyetin yer aldığını söyledi.

 

İbn Haldun Kalkınma ve Araştırma Merkezi Başkanı İbrahim, siyasetçilerin, yargıçların, devlet adamlarının ve din alimlerinin yer aldığı listede Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın en çok sevilen liderler sıralamasında önde gittiğini açıkladı.

 

Mısır yönetimi, Hizbullah’ı Mısır’da Şiiliği yaymaya çalışmak ve terörist eylemler düzenlemeye çalışmakla suçlamış ve Gazze’ye silah ve yardım malzemesi sokmaya çalışmaktan dolayı Hizbullah’la bağlantılı 49 kişiyi tutukladığını açıklamıştı.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah suçlamaların ardından televizyon aracılığıyla yaptığı açıklamada Gazze’ye lojistik destek faaliyetlerinde bulunduklarını kabul etmiş; ancak Mısır yönetiminin Hizbullah’a yönelttiği Şiiliği yaymak ve terörist saldırılar düzenlemeye çalışmak şeklindeki suçlamalarını reddetmişti.

 

Daha önce de ABD’deki Maryland Üniversitesi ile Zogby Araştırma Merkezi’nin Arap ülkelerinde yaptığı bir ankette Arap halklarının en sevdiği liderlerin Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed olduğu açıklanmıştı.