YDH- Aslen Amerikalı bir Yahudi olan ve İslam’a geçip el-Kaide’ye katılan Adam Gadahn, Batı’nın çöküşte olduğunu öne sürerek örgüte para ve insan kaynağı desteğinde bulunulmasını istedi.

 

İnternet aracılığıyla “Yeni bir Gazze soykırımı nasıl önlenebilir” başlıklı bir görüntülü mesaj yayımlayan Adam Gadahn, dünyada yaşanan mali krize de değinerek “Batılı düşman çökmeye başlamış ve yok olmaya doğru gidiyor, bu ülkelerin ekonomileri iflasın eşiğinde. Bugünkü küresel mali kriz, Allah’ın iradesinin ve sizin evlatlarınızın fedakarlıklarının sonucudur ve Evlatlarınız sizden daha fazla mali ve insan kaynağı desteği beklemektedir” dedi.

 

ABD Başkanı Barack Obama’nın İslam dünyası ile ilişki kurma çabalarına rağmen, ABD’nin İslam dünyasına yönelik tutumunda bir değişiklik olmadığını belirten Gadahn, Amerika’nın dünyadaki tüm zayıflara ve mazlumlara, özellikle de Müslümanlara karşı savaşan siyasi, ekonomik, toplumsal ve kültürel bir sistem tarafından yönetildiğini söyledi.

 

Öte yandan Irak’taki el-Kaide bağlantılı İslam Devleti Örgütü, geçtiğimiz hafta düzenlenen ve 5 ABD askeriyle 12 Iraklının ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı.