YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Bağdat’ta son günlerde meydana gelen terörist saldırıların Baasçılar tarafından düzenlendiğini açıkladı.

 

Irak devlet televizyonu el-Irakiye’ye demeç veren Başbakan Nuri el-Maliki, Bağdat’ta son günlerde düzenlenen terörist saldırıların yasadışı Baas partisi üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini belirterek “Güvenlik güçleri saldırganları yakaladı ve onlar da Baas partisi üyesi olduklarını itiraf etti” dedi.

 

Baasçıların düzenledikleri saldırılarda masum insanların canını hiçe saydığını belirten Başbakan Nuri el-Maliki, Irak halkının masum insanları hedef alan terörist saldırılar düzenleyen Baasçıların siyasi sürece katılabileceğine inanmadığını söyledi.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, bir süre önce ulusal uzlaşmanın sağlanması için masum insanlara yönelik herhangi bir saldırıya karışmamış olan Baasçıların da siyasi sürece katılmasını desteklediğini belirtmişti.

 

Geçtiğimiz hafta üç gün üst üste Bağdat’ın Şii semtlerine düzenlenen bombalı saldırılarda 51 Iraklı hayatını kaybetmişti.