YDH- El-Fetih’in askeri kanadı el-Aksa Şehitleri Tugayları, Hizbullah’la ilişki kurma kararı aldıklarını açıkladı.

 

Haber ajanslarına yazılı bir açıklama gönderen el-Aksa Şehitleri Tugayları, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’a bir mektup gönderdiklerini ve Hizbullah’la ilişki kurulması yönünde aldıkları kararı kendisine bildirerek Filistin halkının bu karardan duyduğu memnuniyeti ifade ettiklerini açıkladı.

 

El-Aksa Şehitleri Tugayları tarafından yapılan açıklamada “Biz Filistin’in yüksek çıkarları üzerinde oynana oyunlarda ve Filistin’in Arap ülkeleriyle ilişkilerinde Filistinli olmayanların elinde bir oyuncak olmak istemiyoruz” ifadesine yer verildi.

 

Yaptığı yazılı açıklamada Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi’nin (el-Fetih) ayrılmaz bir parçası olduğunu ve daima öyle kalacağını belirten el-Aksa Şehitleri Tugayları, Filistinli olmayanların Filistin’in iç işlerine karışmasını reddetmeyi temel bir strateji olarak gördüğünü ifade etti.

 

Daha önce de Hamas, İslami Cihat, Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi-Genel Komutanlık ve Filistin Halk Cephesi, Mısır’ın Hizbullah’a yönelik suçlamaları karşısında Hizbullah’la dayanışma içerisinde olduğunu açıklamıştı.