YDH- Lübnan Nasıri Partisi Usame Sa’d, Suudi Arabistan’ın çok miktarda para dağıtarak 7 Haziran’da yapılacak olan parlamento seçimlerini etkilemeye çalışmakla suçladı.

 

Suudi Arabistan’ın 14 Mart İttifakı’na yüklü miktarda para vererek 7 Haziran’da yapılacak olan seçimleri etkilemeye çalıştığını ve Lübnan’ın içişlerine karıştığını belirten Nasıri Partisi Başkanı Usame Sa’d, Suudi Arabistan’ın Lübnan’ın güneyindeki Sayda kentinde Fuad Sinyora’nın seçilmesi için yoğun baskı yaptığını söyledi.

 

Kendisi de Sayda kentinden milletvekili adayı olan Usame Sa’d, Suudi Arabistan’ın eski Beyrut Büyük elçisi olan ve bir süre önce bakanlığa tayin edilerek ülkesine dönen Abdulaziz Hoca’nın sürpriz bir şekilde Lübnan’a geldiğini ve Sinyora’nın adaylığı için doğrudan müdahalede bulunduğunu açıkladı.

 

Abdulaziz Hoca’nın 36 saatlik Lübnan ziyareti sırasında hiçbir resmi temasta bulunmadığına dikkat çeken ve ziyaretin doğrudan Sinyora’yı desteklemeye yönelik olduğunu belirten Usame Sa’d, dış güçlerin her türlü çabasına rağmen milli ve İslami partilerin desteğiyle seçimlerde Sayda kentinde kendisinin zafer kazanacağını öne sürdü.

 

Lübnan’ın güneyinde Sünnilerin çoğunlukta olduğu tek kent olan Sayda’da Sa’d Hariri’nin kız kardeşi Behiye Hariri, Başbakan Fuad Sinyora Nasıri Partisi’nin Lideri Usame Sa’d yarışacak.

 

Sünni bir politikacı olan Usame Sa’d’ın Nasıri Partisi, Hizbullah’ın liderliğini yaptığı 8 Mart İttifakı içerisinde yer alıyor.