YDH- ABD tarafından işgalden sonra Irak’a başbakan olarak atanan İyad Allavi, Amerikalıların Baasçılarla görüşme halinde olduğunu açıkladı.

 

Bağdat’ta yayımlanan eş-Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren el-Irakiye grubu Lideri İyad Allavi, Amerikalılarla Baasçılara arasında görüşmelerin yapıldığını açıkladı.

 

Amerikalılarla Baasçılar arasındaki görüşmeyi kendisinin başlattığını belirten Allavi, ancak daha sonra kendisinin görüşme sürecinin dışında bırakıldığını ifade ederek “görüşmeler benim arabuluculuğum sayesinde başladı ama maalesef benim katılımım olmadan devam ediyor” dedi.

 

Baasçıların yerel seçimlere başka parti isimleriyle katıldığını belirten Allavi, bazı Iraklı politikacıların son terörist saldırılarla ilgili olarak Suudi Arabistan’ı suçlamasına da tepki göstererek Suudi Arabistan’ın Saddam döneminde Iraklı muhalifleri desteklediğini söyledi.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi önerdiği reform planını görmezden geldiği için eleştiren Allavi’nin, daha önce Amerikalıların isteği üzerine Baasçılarla görüştüğü açıklanmıştı.