YDH- Irak Parlamentosundaki en büyük Sünni parti olan Hizb-i İslami düzenlenen son saldırıları kınayarak, teröristlerin mezhebi fitneyi diriltmek istediğini belirti.

 

Irak’ta son günlerde artan terörist saldırılarla ilgili bir bildiri yayımlayan Hizb-i İslami Lideri Tarık Haşimi, Kazımeyn ve Diyala’daki son terörist saldırıları kınayarak “bu saldırılar, Irak halkını saran mezhebi şiddetin hakim olduğu birkaç yıl önceki o uğursuz dönemi hatırlatmaktadır” dedi.

 

“Teröristler son saldırılarla Irak’ta yeniden mezhebi fitneyi diriltmeye çalışıyorlar; ancak bu sefer bunu başaramayacaklar” diyen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, İçişleri Bakanı’nın son saldırılarla ilgili olarak mecliste açıklama yapmasını istedi.

 

Hizb-i İslami Lideri Tarık Haşimi, saldırılarda İranlıların hedef alınmasını da korkunç bir cinayet olarak niteledi ve bu saldırıların İslaimi ve milli menfaatlerle bağdaşmadığını söyledi.

 

Öte yandan İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Irak’ta İranlılara yönelik yapılan saldırıları kınayarak saldırganlara en ağır şekilde cevap verileceğini söyledi.