YDH- Irak Savunma Bakanlığı’nın ve Başbakan Nuri el-Maliki’nin el-Kaide liderlerinden Ebu Ömer el-Bağdadi’nin yakalandığını açıklamasına rağmen, Amerikalılar bu bilgiyi teyit edemeyeceklerini belirttiler.

 

Irak güvenlik güçlerinin Amerikalılara bilgi vermeksizin düzenlenen bir operasyonla ele geçirdiğini açıkladığı Irak İslam Devleti adlı örgütün lideri Ebu Ömer el-Bağdadi’nin yakalandığına ilişkin haberler Amerikan askeri yetkilileri tarafından teyit edilmiyor.

 

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon’un Sözcüsü Bryan Whitman, Ebu Ömer el-Bağdadi’nin gerçekte var olup olmadığının bile tartışmalı olduğunu belirterek “Ebu Ömer el-Bağdadi’nin yakalandığına ilişkin haberleri doğrulayamıyoruz” dedi.

 

Irak güvenlik yetkililerinin Ebu Ömer el-Bağdadi’nin yakalandığına ilişkin açıklamaları, Batılı çevrelerde şüpheyle karşılanmış, ancak Irak Savunma Bakanlığı ve Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Bağdadi’nin yakalandığını teyit etmişti.

 

Son olarak Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Ebu Ömer el-Bağdadi’nin asıl adının Ahmed Abid Ahmed olduğunu ve Saddam dönemi subaylarından olduğunu açıkladı.