YDH- Lübnanlı eski parlamenterlerden Nezih Mansur, İsrail’in Lübnan’a ait Gacer köyünden çekilmesinin Hizbullah’ın bir kazanımı olduğunu söyledi.

 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun İsrail’in işgali altında tuttuğu Lübnan’a ait Gacer köyünden çekilebileceğine dair açıklamasını değerlendiren Lübnanlı eski parlamenterlerden Nezih Mansur, el-Alem televizyonuna yaptığı açıklamada İsrail’in çekilmesinin Hizbullah’a verilmiş bir taviz olacağını söyledi.

 

“Eğer bu mesele ciddileşir ve İsrail Gacer’den çekilirse bu durumda Hizbullah hedeflerinden birine daha ulaşmış olur” diyen Nezih Mansur, İsrail’in Gacer’den çekilmesinin Hizbullah’a taviz vermek zorunda kalan İsrail açısından yeni bir yenilgi anlamına geleceğini söyledi.

 

İsrail’in söz konusu ettiği çekilme adımıyla BM’ye, ABD’ye ve Lübnan’a 1701 sayılı Güvenlik Konseyi kararını uygulama konusunda iyi niyet gösterdiği mesajını vermeye çalıştığını belirten Mansur, İsrail’in bu adımıyla ayrıca Lübnan’da ele geçirilen casusluk şebekesine ilişkin dikkatleri de dağıtmak istediğini söyledi.

 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün işgal altında tuttukları Lübnan’a ait Gacer köyünden çekilebileceklerini söylemişti.

 

Siyasi gözlemciler, İsrail’in Gacer’den çekilme konusundaki son adımının iktidardaki Hizbullah karşıtı 14 Mart İttifakı’nın seçimlerde elini güçlendirmeye yönelik olduğunu belirtiyor.