YDH- Resmi bir ziyaret için Suriye’ye giden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Hamas ve İslami Cihat liderleriyle görüştüğü bildirildi.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’le görüşmesi sırasında İsrail’in Filistin direnişi karşısında aldığı askeri yenilginin ardından siyasi hilelerle hedefine ulaşmaya çalıştığını belirterek İslam ülkelerinin İsrailli liderlerin savaş suçlusu olarak yargılanması için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

 

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal de Filistin davasına verdiği destekten dolayı İran’a teşekkür ettiklerini belirterek, Filistin halkının tüm siyasi baskılara rağmen direnişi sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

 

İslami Cihat Lideri Ramazan Abdullah Şallah’la da görüşen İran Cumhurbaşkanı, yapılan müdahalelerin Filistin direnişinin Gazze’de kazandığı zaferi gölgeleyemeyeceğini ülkesinin Filistin direnişine verdiği siyasi ve stratejik desteğin süreceğini belirtti.

 

İslami Cihat Lideri Dr. Ramazan Abdullah Şallah da Gazze’ye yönelik ablukanın sürmesine ve yapılan siyasi baskılara rağmen Filistin halkının moralinin yüksek olduğunu, Filistin direnişinin İsrail’le mücadeleye her zaman hazırlıklı olduğunu ifade etti.