YDH- Lübnan’daki el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’d Hariri, bir Sünni olmakla gurur duyduğunu belirterek Lübnanlı Sünnilerin ülke çıkarlarını her şeyin sütünde tuttuğunu söyledi.

 

Seçim propagandaları kapsamında düzenlenen bir mitingde konuşan el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’d Hariri, güçlü mezhep ve Arap milliyetçiliği vurguları yaptığı konuşmasında Lübnan’ın Arap çevresi dışında bir mevcudiyetinin olamayacağını ve Arapçılık ideallerine bağlı kalacağını söyledi.

 

Lübnanlı bir Sünni olmaktan gurur duyduğunu belirten Sa’d Hariri, kendisini ve partisini ılımlı Sünni anlayışın bir temsilcisi olarak tanımladı.

 

El-Mustakbel Partisi Lideri Sa’d Hariri, muhalif partileri ülkeyi felç eden adımlar atmakla suçlayarak 7 Haziran’da yapılacak olan parlamento seçimlerini kazanmaları halinde diğer partilere ellerini uzatacaklarını ve ulusal katılım konusunda yapıcı davranacaklarını söyledi.

 

Hariri, daha önce yaptığı bir açıklamada 8 Mart ittifakının seçimleri kazanması halinde kabinede yer almayacaklarını açıklamıştı.