Peretz: Gazze operasyonu başarısız

07 Ekim 2006

SAAF-İsrail savunma Bakanı Amir Peretz İsrail’in şimdiye kadar Gazze’ye düzenlediği

SAAF-İsrail savunma Bakanı Amir Peretz İsrail’in şimdiye kadar Gazze’ye düzenlediği operasyonların başarısız olduğunu söyledi.

 

Filistinli örgütlerce kaçırılan İsrail askerinin bulunamamasının yarattığı baskılar altında toplanan İsrail bakanlar kurulunda bir açıklamada bulunan Savunma bakanı Amir Peretz, şimdiye kadar yapılan askeri operasyonlardan hiçbir sonuç alamadıklarını belirterek operasyonları başarısız olarak niteledi.

 

“Şimdiye kadar yaptığımız operasyonlarda herhangi bir sonuç alamadık, daha sabırlı olmamız gerekiyor” diyen İsrail Savunma Bakanı Peretz, Gazze’ye İsrail’in yönelik saldırılarına gösterilen tepkilerin de kaçırılan askerin durumuna yardımcı olduğunu ifade etti.

 

“İsrail tarafından yapılan baskılar Hamas içerisinde de kaçırılan askerin serbest bırakılması yönünde taleplerin dile getirilmesine sebep oldu” diyen Peretz, İsrail saldırılarının devam edeceğini söyledi.

 

40’tan fazla Filistinlinin ölmesine sebep olan İsrail operasyonları neticesinde kaçırılan askerle ilgili hala bir sonuç alınamaması, İsrail içerisinde de Savunma Bakanı Amir Peretz’e yönelik baskıların artmasına sebep oluyor.