YDH- Hizbullah, 7 Haziran’da yapılacak olan parlamento seçimlerinin işgal altındaki toprakları kurtarma ve Lübnan’ı savunma önceliğinde herhangi bir değişikliğe yol açmayacağını belirtti.

 

Hizbullah’ın güney Lübnan’dan sorumlu yetkilisi Şeyh Nebil Kavuk, güneyin İsrail işgalinden kurtarılmasının dokuzuncu yıldönümü münasebetiyle düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, Hizbullah’ın işgal altındaki Şeba Çiftlikleri’ni kurtaracak güce sahip olduğunu söyledi.

 

İşgal yıllarında İsrailliler tarafından oluşturulan Hıyam’daki işkence merkezlerinde düzenlenen törende konuşan Şeyh Nebil Kavuk, İsrail’in tarihinin en büyük tatbikatını düzenlemekte olduğuna dikkat çekerek “bu tatbikat, düşmanın Direniş’in kendilerini gafil avlayacak gücünden duyduğu korkuyu yansıtmaktadır” dedi.

 

Hizbullah’ın İsrail’in her türlü saldırısına karşı tam bir hazırlık içersinde olduğunu belirten Şeyh Nebil Kavuk, “Lübnan içerisindeki ihtilaflar ve seçim süreci, bizim Lübnan’ı savunma ve işgal altındaki topraklarımızı kurtarma yönündeki temel önceliğimizde herhangi bir değişikliğe yol açmayacaktır” dedi.