YDH- Bir süredir İsrail’in Lübnan’daki casusluk şebekelerine yönelik operasyonlar yapan Lübnan güvenlik güçleri bugün albay rütbesiyle görev yapan bir subayı İsrail için casusluk yapmaktan tutukladı.

 

Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonunu, resmi olarak bugün tutuklandığı açıklanan Lübnan ordusuna mensup bir albayın alsında birkaç gün önce tutuklandığını ve uzun bir süredir izlenmekte olduğunu duyurdu.

 

Lübnan ordusunun söz konusu albayı uzun bir süredir izlemesine rağmen İsrail şebekeleriyle iletişim içerisinde olduğundan kesin olarak emin oluncaya kadar tutuklamadığını belirten el-Cezire televizyonu, son olarak Filistin mülteci kampları yakınlarında tutuklanan üç kişiyle birlikte şimdiye dek tutuklananların sayısının 30’u aştığını ifade etti.

 

El-Cezire televizyonu, İsrail hesabına casusluk yaptığı için tutuklandığı halde tutuklandıkları açıklanmayan başka kişilerin de bulunabileceğini belirterek Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın bu konuda çok önemli bilgilerin açıklanabileceğini söylediğini duyurdu.